Niinhän se yleensä on: Kun palkka tulee niin suurin osa siitä menee. Osa veloitetaan suoraan tililtä ja osan sitten ite maksaa... eikä paljon jää. Nytkin ensi viikolla on loma eikä rahaa oikeastaan tehdä mitään. Ei ainakaan matkustella. Mut toisaalta, pääasia että on loma - ja hyvä juttu myös että saa laskunsa maksettua. Nyt alkaa huomaamaan että todella aika mahdoton yhtälö: yhden palkka = kolmen menot.

Iinalta on jäänyt jo aikoja sitten lapsilisät, vähän saan opintotukea (lainaa en nyt halunnut ottavan - jossei ole ihan pakko. Kun kotona asuu eikä heillä mene koulukirjoihinkaan paljon), elatustukikin loppui syksyllä. Monikan lapsilisä päättyy kesäkuussa. Tyttöjen isä ei paljoakaan ole pystynyt heitä tukemaan (elatustuetkin tulleet kaupungin kautta - minimi tai oikeastaan vielä vähemmän koska silloin ei saanut korotuksia ennen kuin seuraavana vuonna sopimuksesta tai jotenkin tuolleen). Kyllähän ne rahat on tarpeen olleet ja olisivat kyllä vieläkin - toden sanoakseni. Mutta: selvitty on!

Mun olo alkaa olla hieman parempi. Torkut otan kyllä töiden jälkeen edelleen mutta eilen illallakin jaksoin tehdä hommiakin (päivittelin yhden yhdistyksen tietoja).

Iinan vein tänään  kaupungille ja samalla hain hänelle apteekista voidetta. Liityin kanta-asiakkaaksi, syynä se että kyseinen apteekki on arkipäivisin aina auki klo 20:een, toinen keskustan apteekki menee klo 18 kiinni, ainoastaan päivystysviikolla klo20:een, kolmas taas on menee arkisin klo 18 kiinni, viikonloppuna päivystää vuorollaan. Marketalueen apteekki olisi myöhään auki mutten mä nyt sen takia sinne menisi... kyllä mun mielestä pitää keskustassa olla auki... Klo 18 on ehdottomasti liian aikaista sulkemiseen - ainakin tälläiselle joka on päivä töissä - raahautuu kotiin ja sitten - kuten tänään - lähtee apteekkiin samalla kun vie tytön harrastukseen. Ensimmäinen apteekki meni juuri kiinni. Sanoi että laita palautetta nettisivujen kautta. Muistan kun apteekki päivysti klo 22:een, enkä mä sitä vastaan pulikoinnut kun tiputtivat sen klo 20:een...

Mutta nyt lähden tyttöä hakemaan kotiin. Valitus loppuu tähän - tänään