Eilenkin meinasin et lähden ajoissa töistä - mut turha toivo. Tänään vielä huonompi. Menin kyllä puoli tuntia aiemmin - meinasin että lähden normaaliin aikaa (liukumia kuulemma pitäis saada pidettyä). NO tänään oli tilaukset myöhässä ja sitten muutenkin järjestelmässä häikkää. Kotiin pääsin lähtemään reilusti viiden jälkeen eli ainakin tunnin aikomaani myöhemmin. Väsynyt olin jo valmiiksi - jotenkin nukuin hirmu huonosti viime yönä, vähän väliä valveilla... Iinan kanssa piti sitten katsoa yksi elokuva "Täältä tullaan elämä" vuodelta 1979 - no otin sen jälkeen pienet torkut

Eilen jo "taistelin" tulostimen kanssa - mokoma ei suostunut tulostamaan. Tänään sain sen sitten toimimaan... no myönnän - tulostin jo töissä. Oli pakko saada matkustusasiakirjat tulostettua... ne pitää olla reissussa olla mukana. 

Varasin matkan - kiertoristeilyn Helsinki - Tukholma - Tallinna  kesäkuun alussa. Vasta matkan varausvahvistuksessa luki että itse pitää hakea maahannousukortit sekä Tukholman että Tallinan lähtöselvityksestä. Helsingissä sen hoitaa yhteyskuljetuksen kuski. Hieman jännittää vaikka kyllä mä periaatteessa tulen toimeen ruotsilla että englannilla. Mutta aiheuttaa se lisämiettimistä...

Eihän siinä reissussa paljon kerkeä mutta edes jonkinlainen reissu... viime vuonna ei oltu missään eikä - jos taloudellisesti ajattelee - nytkään välttämättä olisi varaa. Mutta tingitään sitten jossain muussa. Ajankohta on sikäli huono että palkka tulee vasta lomaviikon jälkeen sekä puolet lomarahoista. Vähän miettimistä noitten raha-asioiden kanssa. Pidän vain yhden viikon kesäkuussa ja loput sitten syksyllä. Silloin palkka tulee muistaakseni toisella lomaviikolla... mutta onhan tässä kuukausia välissä Hymy No tuskin mä silloin olen minnekään lähdössä. Isän 75v synttärit sattuvat sille jaksolle (tai osittain sen takia sen ajankohdan otinkin - varalta -jos haluaa järjestää jotain)

Vanhuksista puheenollen. Isä saa nyt virallisen statuksen omaishoitajajana - tämän kuun alusta. Tosiasia on ollut jo vuosia ettei äiti tule yksin toimeen, ilman apua ei saa esim pistettyä insuliinia, ei pysty laittamaan ruokaa, saunassakin tarvitsee apua. Isä ei vaan ole suostunut hakemaan omaishoidontukea - lähinnä on pelännyt hakea (jos ei sitä saakaan). Hän ei ole koskaan pitänyt ko paperihommista yms anomisista. Heillä kävi viikko pari sitten joku tarkastamassa tilanteen ja nyt tuli sitten päätös.