loma... Eilen aamulla oli taasen aikainen herätys kun Monikan kouluun piti keretä ennen kahdeksaa. Ensimmäisenä lauluna tuttu Suvivirsi, sitten puheita ja ysiluokkalaisten kukitus. Todistukset haettiin luokista. Monika sanoi ettei tartte tulla luokkaan mukaan mutta ope sitten sanoi et voi tulla - ja tällä kertaa siellä olikin enemmän vanhempia kuin aiempina vuosina. 

Monikan todistus oli hyvä, keskiarvo 8.75 ja lukuaineiden keskiarvo 8.83. Luulen kyllä pääsevän haluamaansa ykkösvaihtoehdon lukioon. No se selviää sitten parin viikon päästä - suunnilleen.

Syömässä käytiin kiinalaisessa. Monika ei ole aiemmin sinne uskaltautunut. Aina sitä kuitenkin "urautuu" ottamaan saman - kolme pientä annosta. 

Hieman on nyt miettimistä Monikan synttäreissä. Nehän on keskiviikkona ja sinä päivänä  niitä on meinattukin pitää. Mutta - pari päivää sitten Monikalle tuli viesti että hänen pitäisi olla riparin jossain jutussa silloin klo 16 alkaen. Haluaisi sinnekin (on kuitenkin isonen)  eli nyt mietitään jos pidettäisiin ne jo tiistaina. Mutta sopiiko se sitten kutsutuille? Mulle itselleni kyllä keskiviikko parempi, tiistai-iltapäivä menee lääkärissä. On tuo keuhkojen kontrolliaika (rtg-kuvat, puhallustesti, lääkäri). No selvinnee tämäkin. Mut aina sitä on kuitenkin järjesteltävää, siivoamista ja tarjottavien suunnittelua.