- vaikka oikeastaan ei temppuillutkaan. Siitä vaan oli musta värikasetti loppu. Ihmettelen vaan kun tietokone ei ilmoittanut...  Eikä tulostin tulostanut. Sitten kokeilin kopiointia ja tuli vaan valkoista paperia - onneksi löytyi yksi musta kasetti pöydän kätköistä.

Sain tulostettua yhdestä laskusta kuitin - nimittäin siitä se kaikki alkoikin: Maksoin Monikan tanssikurssin laskun (omalta tililtään tosin)  - hieman myöhässä kun muistin eräpäivän väärin - tai olin tarkastanut, mutta väärästä laskusta :( - ajattelin että tulostan kuitin että voi näyttää sen olevan maksettu - kun tunnit alkaa huomenna. 

Eipä ole kotona tullut tehtyä kuin välttämätön, lähinnä pyykkiä ja astioita pesty (koneella siis). Päivän vietin kamun seurassa. Ensin polilla ja sitten käväistiin kirjakaupassa (perhemuistikkoon tuhlasin) ja syömässä. Kauppaankin vielä kerittiin. Iltapäivällä käväisin siskolla juttelemassa miten isän synttärit järjestetään -  ja isäkin sattui sinne tulemaan (oli käynyt siskollaan). Käväisi sitten meilläkin Iinan tekemää uunilohta salaatin kera - maistamassa. Yksinkertainen ohje: lohi, siihen tilliä, suolaa ja sitruunapippuria päälle - ja hieman kolmen juuston kermaa - ja uuniin. Syötävää tuli :)

Illalla käytiin saunassa - ja sitten tappelin sen tulostimen kanssa... siinähän se meni. Samalla ohimennen telkkaria katsoen. 

Muuten isä sanoi tänään olleen helpompi olla. Ei ole ottanut rauhoittavaa sunnuntain jälkeen - eikä tänään itkettänyt sisarellaankaan käydessä. Lauantaina sanoi,  että tuli itku sen jälkeen kun minä lähdin. Jotenkin tiesin - hankala oli lähteä. Jättää isä yksin.Tiesi että varmasti kamala olo kun just oltiin reissusta tultu. Mutta mua odotti tytöt kotona. 

Oli mulla hieman hankala olo eilen - kun olin siellä sairaalassa käymässä missä äiti kuoli kaksi kuukautta sitten - en kuitenkaan samalla osastolla. Kamua odottelessa oli aikaa miettiä. Tänään oli siskon ja isän kanssa puhetta - että se ikävä ja itku tulee joskus ihan tosta vaan - ei se katso aikaa eikä paikkaa. Itse olin eilen viihdekonsertissa - ja jotenkin jotkun niistä kappaleista sai kyyneleet silmiin... siinä sitten etsii nenäliinaa  - ja niistää nenää - muka. 

Puhuttiin myös siitä, että laitetaan hautakivi vasta keväällä. Saa kumpu rauhassa "asettua" - ja kaatavat yhden kuivuneen puun siitä vierestä talven aikana.