Aika väsynyt olen ollut töiden jälkeen tällä viikolla. AB-kuuri ilmeisesti alkaa vaikuttaa tuohon korvan tai luomen tulehdukseen - näppylästä tullut eritettä - ja se pienenee... mutta hyvä sitä varmaan joka tapauksessa käydä näyttämässä korvalääkärille. Jos sille voisi jotain tehdä kun näyttää ajoittain oireilevan - tai nyt tämä viimeisin - ilman mitään selvää ärsykettä.

Tänään meillä oli meiän ylimmän pomon info. En sitten tiiä tuliko sen kummemmin uutta tietoa. Kenties yrittävät saada meille oloa että mekin kuulutaan porukkaan. Eli mitä meiän työ vaikuttaa koko yritykselle ja mitä yrityksessä tehtävtä jutut vaikuttavat meiän toimintaan.

Eilisessä viikkokokouksessa saatiin kyllä yksi yllättävä tieto. Kauan turhana pidetty viiden vuoro jää pois. Eikä meiän vaihteessa enää vastata klo 16 jälkeen. Mutta sitten ovat keksineet että kolmella on aina viikottain ns päivystysvuoro - elikkä jos tulee linjakatkos tms - heillä on velvollisuus jäädä. Jossei voi niin joutuu hankkimaan sijaisen... Sanovat että tällä turvataan se että edes jotkut voi jäädä jos tulee ongelmia. Olen kyllä sitä mieltä että aina meistä on jääjät löytyneet... no katsotaan miten lähtee sujumaan.

Viiden vuoro oli turha - mutta se viikko oli tehtävänä vain kolme neljä kertaa vuodessa. Tämä uusi valmius tulee kohdalle joka kolmas viikko. Ei välttämättä satu kohdalle koskaan - se jääminen mutta valmius oltava. No mähän olen tottunut jäämään neljän jälkeen - aiemmassa hommassa. Nyt tämä tulee vaan nopeassa aikataulussa. Viiden vuoro loppuu tämän viikon jälkeen ja ensi viikolla alkaa tuo uusi juttu. Mä olen siinä ekassa ryhmässä. Viiden vuoro olisi ollut parin viikon päästä - ja sen mukaan olen sopinut menoja - nyt tarttee sitten vaihtaa jonkun kanssa. Kamun kanssa oli kyllä eilen puhetta että ehkä liikutaan vähän "harmaalla" alueella. 

Nyt meille kyllä luvattiin että jos joutuu jäämään niin se korvataan - rahana tai vapaana.  Mutta ei tuo järjestely oikein toimi pienten lasten äideille jotka joutuvat lapsiaan tarhasta hakemaan. Ei nykyään tarhassa pidetä siitä jos tulee milloin sattuu.. aika tarkkaa kuuluu olevan. Itsellä oli toisenlaisia kokemuksia - muistan kuin tarhan tädit sanoivat että käy vaan kaupassa ennen kuin haet lapset... 

Tänä aamuna joutui raaputtamaan jäätä auton ikkunoista - kuinka se onkaan yllätys joka kerta!