- äidin poismenosta. Juttelin tänään siskon kanssa kun käväisin illalla heillä. Juteltiin joulusta ja mietittiin että mitä tehtäis. Ollaan isälle ehdotetettu että vietettäisiin aatto siskon luona. On vähän eri mieltä,  lähinnä sen takia että hänen pitää mennä jouluaamuna kirkkoon laulamaan (kuorossa). Mutta onhan tässä vielä jonkun verran aikaa.

Juteltiin äidistäkin. Mulle tuli mieleen että itse näin äidin elävänä viimeisen kerran kun lähti ambulanssilla siskon pihasta - ja häneen koski paljon. Sisko kävi katsomassa pari päivää myöhemmin ja silloin äiti oli melko hyvässä kunnossa. Minä juttelin puhelimessa hänen kanssaan viimeisenä iltana - ja mulle tuli olo et oli suht kunnossa - olosuhteisiin nähden. 

Vielä ei olla saatu ruumiinavauslausuntoa. Isä oli kyl sanonut siskolle että miksi se tarvitsisi tietää. Mutta jotenkin - me halutaan tietää. Tuntuu ettei se ole ohi ennen.

Huomenna tavallaan viimeinen tervehdys - illalla kirkossa, sanotaan nimi ja sytytetään kynttilä. Hautausmaalla käydään - kynttilät läheisten haudalle. Ukillekin laitetaan muualle haudattujen - muistomerkille.

Jimi on tulossa yöksi.