Monenlaista erilaista - mitä ei välttämättä suunniteltu. Perjantaina hain kamun asemalta. Teet juotiin ja kuulumiset kertoiltiin. Jimikin ilmoitti tulevansa yöksi joten laitoin saunan. Monika lähti partioryhmän kanssa jo perjantai-iltana majapaikkaan. Tänään sitten patikoivat (kaupungissa) päivän aikana noin kymmenen kilon rinkat selässään 40 km. Aamuseitsemästä iltaan lähes yhteentoista. Rankka päivä, hain tytön illalla ja saunaan melkein heti. Sitten  hän olikin valmis nukkumaan. 

Niin Jimi oli siis yötä. Herättiin vähän ennen kymmentä. Iinan herätin puol 11. Exäkin ilmaantui kylään. Siinä sitten juotiin kahvit ja Jimi lähtikin asioille ja äitiään kuntoutusosastolle katsomaan. Exä vielä jäi vähäksi aikaa. 

Iinan kanssa sitten ruuan jälkeen (yhden jälkeen) lähdettiin kotopuoleen vaaria moikkaamaan. No tällä kertaa kyllä imuroin, vaihdettiin lakanat ja vaihdoin olkkarin jouluverhon tavalliseen dallasverhoon. Jopa Iina innostui siivoamaan yms. Tajuttiin vasta lähtiessä ettei hän ollut lukenut ollenkaan (nimittäin yleensä on lähes aina nenä kirjassa). Haudalla käytiin. Polku oli luotu äidin haudan viereen mutta hautakumpu oli saanut paksun lumipeitteen. Iina kuitenkin kaivoi lasilyhdyn sieltä lumen alta ja siihen sytytettiin kynttilä - toivottavasti nyt vähän aikaa edes palaa. Sitten kotia kohti. Käytiin Korian ABC:lla ja mukaan tarttui - ihme ja kumma - lankaa sekä mulle että Iinalle. Ajattelin kokeilla neulottuja putkisukkia (siis ilman kantapäätä). Mä vaan olen niin toivoton tuossa aloittamisessa. Kyl se sitten kun muutaman kierroksen pääsee... seiskaveikkaa siis ostin, vihreänä tietysti (ohjeessa oli vaaleanpunaista, joka ei tosiaankaan ole mun väri)

Monikan hain sitten yhdentoista maissa. Kyllä oli tytär nuutunut. Sanoi että ajatko oven viereen.... Mahtaa olla huomenna jalat kipeinä. Mutta nyt - lähden itse nukkumaan. Hyvää yötä